TOP

Judo Grand Prix – Budapest – 2014.06.21-22

A Papp László Budapest Sportaréna ad otthont 2014 júniusában a Judo Grand Prix budapesti rendezvényének. Időpont és amit tudni lehet.

Az esemény a magyar kormány kiemelt támogatásával valósulhat meg. A Grand Prix viadalokon 100 ezer dolláros összdíjazásért harcolnak a világ legjobbjai, de nem elsősorban ezért indulnak szívesen ezeken a versenyeken a nemzetközi élvonalba tartozó sportolók: a GP-ken ugyanis több világranglistapontot szerezhetnek. A korábban az A-kategóriás viadalok, majd a Világkupa-, a legutóbbi időben pedig az European Open-sorozat részeként megren-dezett Hungária-kupákhoz képest a budapesti Grand Prix-n háromszoros szorzóval lehet pontokat szerezni, vagyis egy magyarországi győzelem három European Open-győzelemmel ér fel! A győzelemért 300, a második helyért 180, a harmadikért pedig 120 pont jár.

A Grand Prix a magyar judósok számára is több lehetőséget ad, hiszen a rendező ország minden súlycsoportban négy versenyzőt indíthat, a BUDAPEST JUDO GRAND PRIX pedig 2014-ben és 2015-ben is az olimpiai kvalifikációs versenysorozat állomása lesz!

Az első BUDAPEST JUDO GRAND PRIX időpontja: 2014. június 21–22., a helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna

Comments are closed.