TOP

Saki mester látogatása

Előző héten szerdán (03.13.) ellátogatott hozzánk egy japán judo mester. KÉPEK

Saki 027Saki 044

Saki mestert, a KSI-SE utánpótlás vezető edzője Szombat Attila fogadta vendégül pár hétig.  A nevelő edzőm, Attila segítségével így sikerült találnunk egy szabad délutánt és megszervezni a japán mester kilátogatását a Budafoki judo bázisomra.

Saki először a nagyobbak (Diák B, A, Serdülő) edzését tartotta meg. Már a bemelegítésnél ledöbbentek a gyerekek hogy milyen lazasággal mutatja be a gyakorlatokat a japán vendégünk. Aztán következett egy kis newaza (földharc) technika gyakorlás, amit szintén nagy figyelemmel követtek kis judokáim. Majd mi mást mint a ken- ken uchi mata (combdobás), tai otoshi (támasztott gáncsdobás) és az osoto gari (hátsógáncs) gyakorlása következett. Aztán jött a kicsik (Diák D, C) edzése. Saki itt egy picit játékosabb edzést tartott, több rávezető képességfejlesztő gyakorlatokkal. Földön a yoko shiho gatame (oldalsó leszorítás) rögzítését gyakoroltuk, állás technikában pedig a tsurikomi goshi-ra mutatott egy játékos rávezető gyakorlatot. Nagyon jó hangulatú és egyben érdekes, hasznos edzések zajlottak, amit a gyerekek nagyon élveztek.

Örültem neki hogy belepillanthattak a növendékeim az ázsiai judo mozgás kultúrájába és megtapasztalhatták a japán mesterekre jellemző fegyelmezett, alázatos, tisztelettudó viselkedést.

3 386 hozzászólás. Leave a Reply

 1. Pingback: sledovat živé kamery

 2. Pingback: https://www.instapaper.com/read/1309294543

 3. Pingback: Maha Amircani

 4. Pingback: diigo.com

 5. Pingback: Probate Attorney Paul Black

 6. Pingback: 슈어맨

 7. Pingback: Lawyers Buchanan Williams & O'Brien

 8. Pingback: bravenet.com

 9. Pingback: Schossow Group

 10. Pingback: 강남휴게텔

 11. Pingback: Cincinnati Roofing Professionals

 12. Pingback: location

 13. Pingback: Buchanan Williams & O'Brien Law Office Joplin

 14. Pingback: The Law Ladies Law Firm

 15. Pingback: about.me

 16. Pingback: Get FREE VPS

 17. Pingback: Sellix.io

 18. Pingback: americantowns.com

 19. Pingback: Masterson Law Office

 20. Pingback: The Waltman Firm

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>