Óvodás judo oktatás

Óvodás judo oktatásAz Óvodás judo foglalkozásokon megismerkednek a sportág alapjaival, ezáltal megtanulják a helyes eséstechnikát. Játékosan tanulják a különböző gimnasztikai elemeket, így egyre finomabb lesz a mozgásuk, fejlődik a koordinációjuk. Felkészülnek a közeledő iskolai élet rendjére, javul a magatartásuk és a tanulási képességük.
Az óvodássport azért is fontos, mert vannak olyan testi képességek, melyek fejlesztését már ebben a korban el kell kezdeni. A program legfőbb célja a különböző fejlődési rendellenességek megelőzése (pl. Gerincferdülés), amit nem elég iskoláskorban elkezdeni, mert általában már alsó tagozatos korra kialakulhat.
A foglalkozás alapja egy évszázadok óta bevált távol keleti testkultúra, ami a mai japán testnevelést képezi és egyre több országban, így Magyarországon is, tanterv szerint a testnevelés része. Kiváló alapokkal szolgál valamennyi sporthoz, amit gyermekük iskoláskorában szeretne űzni.
A gyerekeknek, a játékos feladatoknak köszönhetően, kellemes emlékeik lesznek a sportról, ezért szívesen folytatják későbbi életükben is. A foglalkozást 3 éves kortól lányoknak és fiúknak egyaránt ajánlom.

 

A foglalkozás tartalma :
– eséstechnika
– tartásjavító és törzsizom erősítő gyakorlatok
– küzdelmi játékok
– judo sportág alapjai
– labdás-, fogó- és szerepjátékok
– koordinációfejlesztő gyakorlatok és általános gimnasztikai elemek

 

Edzések időpontja:
Kedd, Csütörtök
  • 17:00-18:00 (4 éves kortól)

 

Edzők:
  • Joó István (I. dan mesterfokozatú judo edző, testnevelő tanár) – 70 608 08 31
  • Klcsó Gábor (I. dan mesterfokozatú judo edző, egyesületünk elnöke)

 

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>